Header Ads

Mesej Menyayat Hati Cristiano Ronaldo Untuk Kanak - Kanak di Syria


Cristiano Ronaldo dalam satu kenyataan telah menyatakan kesedihan ke atas nasib yang menimpa kanak-kanak dalam peperangan di Syria dan menyalurkan derma untuk membantu bekalan dana kecemasan di Aleppo.

Aleppo telah menyaksikan empat tahun peperangan antara tentera kerajaan dan penentang kerajaan sehingga Khamis lalu apabila
 penentang kerajaan meninggalkan tempat itu menyebabkan kerajaan mendapat kawalan penuh buat kali pertama sejak 2012.

Dalam mesej video yang disiarkan melalui akaun rasmi Twitter beliau, Kapten Portugal itu berkata:. "Ini adalah untuk kanak-kanak Syria. Kami tahu bahawa kamu telah banyak menderita. Saya seorang pemain yang sangat terkenal, tetapi anda adalah wira sebenar Jangan hilang harapan. Dunia ini bersama kamu. Kami mengambil berat tentang anda. Saya bersama kamu. "


Save the Children berkata "derma murah hati" Ronaldo akan digunakan untuk membiayai makanan, pakaian dan rawatan perubatan untuk keluarga di Aleppo dan seluruh Syria.

"Derma murah hati Cristiano Ronaldo akan membantu kita untuk menyokong kanak-kanak dari Aleppo dan seluruh Syria yang telah mengalami penderitaan yang sepatutnya kanak-kanak itu tidak perlu lalui," Pengar
ah Save the Children, Nick Finney, berkata dalam satu kenyataan.

"Ronaldo bukan sahaja salah seorang tokoh sukan yang paling ikonik di dunia, tetapi dia juga telah menjadi satu harapan untuk berjuta-juta kanak-kanak lelaki dan kanak-kanak perempuan di seluruh dunia. Dan harapan menjadi sesuatu yang kanak-kanak Syria perlukan sekarang lebih daripada biasa. "

Pertempuran di jalanan dan bom yang digugurkan dari udara di Aleppo menyaksikan hospital musnah dan puluhan ribu rumah dan pangsapuri menjadi tidak boleh didiami.

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.